top of page

GROEPSHART

In de eerste GroepsHart trainingsdag (Basistraining), krijg jij direct handvatten om te werken met de GroepsHart set en hoe hiermee een groepsopstelling te kunnen maken binnen een kleine of grotere groep. Doel is om de groepsdynamiek te versterken en verbeteren, waardoor je weer balans en een positieve vibe in de groep krijgt en daaraan gekoppeld er weer meer ontwikkeling en groei zal zijn. Met behulp van de houten materialen (handgeschilderd en specifiek gemaakt voor GroepsHart), krijg je inzicht in de processen die zich intern afspelen en maak je deze eenvoudig extern zichtbaar, waardoor je hier direct op in kan spelen. Dit kan zowel ingezet worden voor kinderen als volwassenen. Bij kinderen kun je denken aan situaties zoals: pesten, ruzies, groepsdruk, angsten, maar kan je het ook juist inzetten om vriendschappen nog meer in beeld te brengen en te versterken.

Bij volwassenen kan je denken aan een onveilige sfeer op de werkvloer, irritaties onderling, (te) weinig vertrouwen en bijvoorbeeld samenwerkingen die stroef verlopen, maar anderzijds kan GroepsHart hierbij ook ingezet worden om juist het vertrouwen en de onderlinge verhoudingen te laten zien en nog meer versterken (elkaar laten zien hoe je bouwt op elkaar en positieve feedback kan geven).

Door de inzet van de GroepsHart houten materialen, en niet jezelf en anderen ergens in een ruimte te hoeven neerzetten, maakt het werken met de groepsopstelling van GroepsHart het makkelijker en prettiger om situaties duidelijk zichtbaar te maken.

Om direct te kunnen handelen tijdens de groepsopstelling, krijg je tijdens de training praktische tools en inzichten mee hoe op een goede en prettige manier feedback te kunnen geven en de juiste vragen te kunnen stellen. Hierbij maken we gebruik van de inzichten vanuit een growth (groei) mindset die erom bekend staan te willen stimuleren tot groei en ontwikkeling. 

Aan het eind van deze dag ben je in staat om groeps- en organisatieopstellingen te doen met behulp van de poppetjes en kleurenschijven, zowel binnen groepen kinderen als volwassenen. Je kunt invloed uitoefenen op de groepsdynamiek (zowel bij een verstoorde dynamiek als om een extra positieve ‘boost’ te geven).

Bij de 2e GroepsHart trainingsdag (Verdiepingstraining), gaan we nog dieper in op wat het systemisch werken inhoudt, en hoe de GroepsHart set op nog meer manieren in te zetten. Ook het stuk communicatie vanuit een growth mindset en hoe de juiste vragen te stellen diepen we verder uit. Op deze dag neem je jouw eigen GroepsHart set weer mee.

 

Heb je de GroepsHart 2-daagse afgerond, dan ontvang je 2 certificaten (Basis- en Verdiepingstraining) en ontvang je 17,5 SKJ punten totaal!

Schrijf je snel in voor deze direct praktisch inzetbare GroepsHart training!

Vanaf september kan je alleen nog maar beide trainingsdagen doen, niet meer apart van elkaar. 

 

En....je kunt de GroepsHart training bijna volledig vergoed krijgen via het STAP Budget! Je kunt het STAP-aanmeldingsbewijs aanvragen en daarmee het verdere proces van UWV in (zie onderstaande info over het proces van aanmelden):

Hoe verloopt de aanvraag van de subsidie STAP-budget?

  • De student oriënteert zich op een opleiding die hij wil volgen. Dit wordt op het STAP-portaal van STAP-budget gefaciliteerd.

  • De student meldt zich bij de opleider aan en geeft aan welke erkende opleiding hij/zij wil volgen en hiervoor de subsidie STAP-budget te willen aanvragen. De opleider verstrekt het STAP-aanmeldingsbewijs aan de student. Hierbij zijn de laatste afspraken over het subsidiebedrag voor maximaal één studiejaar opgenomen.

  • De wettelijke voorwaarden voor STAP-budget geven aan dat de opleiding mag starten 4 weken na indiening van de aanvraag, maar binnen 3 maanden na de aanvraagperiode. Dit is toegevoegd om te borgen dat de burger zeker weet dat er STAP-budget toegekend of afgewezen is.

  • De student logt in met DigiD op de applicatie STAP-budget en start de aanvraag. Daar moet hij het STAP-aanmeldingsbewijs (PDF) uploaden.

  • De student selecteert een scholingsactiviteit uit het STAP-scholingsregister. Hiervoor krijgt hij een aantal zoekfilters aangeboden om de juiste keuze te maken.

Wil jij dat ik samen met jouw team aan de slag ga op een team/studiedag? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Bij afmelding voor de trainingsdag  krijg je een plek op de reservelijst om in te halen.

INBEGREPEN IN DEZE TRAININGSDAGen

groepshart renate en eva kleur.jpg

Kosten voor de GroepsHart 2-daage training is:

 

€995,- (excl. btw) p.p.

Enkel nog op 6 juni 2023 de Basistraining apart te volgen. En op 21 juni 2023 de Verdiepingstraining apart.

Omdat het de laatste keer is dat ze apart aangeboden worden, mogen ze voor 395 euro i.p.v. 495 euro gevolgd worden (per trainingsdag). Meld je snel aan!

 

De trainings locatie is in een pittoreske, monumentale kapel aan de

Harderwijkerweg 102 in Dieren.

· Koffie, thee, drankjes & lekkers

· Een heerlijk verzorgde lunch

· De complete GroepsHart set 

· Een praktische GroepsHart handleiding

· Hét GroepsHart deelname certificaat

 

kapel overzicht fotoshoot.jpg
Formulier

AANVRAAG GROEPSHART

Aankomende trainingsdagen:

BASISTRAINING

Woensdag 10 mei 2023 (VOL!)

Dinsdag 6 juni 2023 (laatste apart te volgen trainingsdag!)

VERDIEPINGS TRAININGSDAGEN:

Woensdag 21 juni 2023 (laatste apart te volgen trainingsdag)

 

(Laatste basistraining en verdiepingstraining apart te volgen, vanaf september  GroepsHart een 2 daagse training!

GROEPSHART 2-DAAGSE:

  • Vrijdag 22 september 2023 & vrijdag 20 oktober2023

  • Vrijdag 13 oktober 2023 & vrijdag 10 november 2023

  • Vrijdag 17 november 2023 & vrijdag 15 december 2023

Worden jullie een GroepsHart school/afdeling en iedereen beide certificaten? Neem contact op!

arrow&v

Bedankt, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

bottom of page